11/10 Vlaamsch Broodhuys Nieuwe Binnenweg

vlaamsch-broodhuys-nieuwe-binnenweg

 

Donderdag 11 oktober is het grote moment daar, een geheel nieuw Vlaamsch Broodhuys Bakers Café opent haar deuren. Nieuw op die locatie, maar ook anders dan voorgaande Bakers Cafés.

Op de plek waar de beroemde sigarenwinkel Slingerland zestig jaar gevestigd was, verrijst nu het nieuwe kindje van Diante en Dimitri Roels. Al snel kwamen wij samen met hen tot de conclusie, dat dit pand om een speciale aanpak vroeg. Uiteraard keren er standaard formule elementen terug, maar deze ruimte vroeg om meer.

Door veel her te gebruiken en oude elementen te accentueren, ademt het pand historie en vertrouwen. Door dit hergebruik is het tevens een duurzaam project geworden. Vrijwel al het hout is opnieuw gebruikt, als tafelbladen, als sfeermuur in de keuken en als drager van het speciaal door Christophe Vekeman geschreven sonnet. Oude tegeltjes uit de keuken komen terug in het toilet en vertellen vb weetjes. Tevens bleven de oude stalen kolommen bewaard als dragers, de oude stucwand dient als achtergrond voor de broodwand en het centrale daklicht werd weer in ere hersteld. Voeg daarbij het karpet van gerecyclede petflessen, de retro stoelen uit een synagoge en de betonnen leestafel en het moge duidelijk zijn waarom dit duidelijk Vlaamsch Broodhuys is, maar met een nieuwe invloed.


22/09 Uit je eigen stad

uit-je-eigen-stad

 

Uiteindelijk is het dan zover. Zaterdag 22 september gaat Uitjeeigenstad  open voor het grote publiek. Dit speciale stadse landbouw project moet er een zijn uit een serie van meerdere. Op de plek van “Spoor 1”, tot voor kort een “NO-GO area”in de stad is een uniek initiatief gerealiseerd. Naast de verbouw van groente, fruit, kruiden en paddestoelen worden er kippen gefokt en vissen gekweekt. Dit alles voor verkoop in het restaurant of de winkel. De inrichting van de algemene ruimte, horeca en restaurant is naar het concept van MU gerealiseerd. Een concept gedachte die zijn oorsprong vindt in de nabijgelegen fruitpier en de havens, die uiteindelijk in vorm en sfeer een combinatie brengt van ruig, industrieel, random en vintage. Ongedwongen, basic, overzichtelijk en uitnodigend. Een plek in de stad, die authenticiteit dichterbij brengt.

Meer informatie link_arrow

01/09 Hitachi Powertools Corporate film

 

Voor Hitachi Powertools hebben we de afgelopen tijd diverse korte films gecreeërd. Deze filmpjes worden gebruikt op de website van Hitachi Powertools Nederand, Social media en verkoopcampagnes. De corporate film kunt u hierboven bekijken, de overige filmpjes zijn te zien via: Diamant Tegelboor, Hitachi Academy


Pagina 1 van 2 Pagina's  1 2 >