11/10 Vlaamsch Broodhuys Nieuwe Binnenweg

vlaamsch-broodhuys-nieuwe-binnenweg

 

Donderdag 11 oktober is het grote moment daar, een geheel nieuw Vlaamsch Broodhuys Bakers Café opent haar deuren. Nieuw op die locatie, maar ook anders dan voorgaande Bakers Cafés.

Op de plek waar de beroemde sigarenwinkel Slingerland zestig jaar gevestigd was, verrijst nu het nieuwe kindje van Diante en Dimitri Roels. Al snel kwamen wij samen met hen tot de conclusie, dat dit pand om een speciale aanpak vroeg. Uiteraard keren er standaard formule elementen terug, maar deze ruimte vroeg om meer.

Door veel her te gebruiken en oude elementen te accentueren, ademt het pand historie en vertrouwen. Door dit hergebruik is het tevens een duurzaam project geworden. Vrijwel al het hout is opnieuw gebruikt, als tafelbladen, als sfeermuur in de keuken en als drager van het speciaal door Christophe Vekeman geschreven sonnet. Oude tegeltjes uit de keuken komen terug in het toilet en vertellen vb weetjes. Tevens bleven de oude stalen kolommen bewaard als dragers, de oude stucwand dient als achtergrond voor de broodwand en het centrale daklicht werd weer in ere hersteld. Voeg daarbij het karpet van gerecyclede petflessen, de retro stoelen uit een synagoge en de betonnen leestafel en het moge duidelijk zijn waarom dit duidelijk Vlaamsch Broodhuys is, maar met een nieuwe invloed.